Mei 2023

Het duurde even, maar de temperatuur gaat nu echt omhoog. De watertemperatuur is inmiddels boven de 15 graden en de luchttemperatuur is ook aangenaam. Het surfseizoen is dan nu echt begonnen.

Op de dinsdag- en donderdagavonden van 18:00 tot 21:00 worden weer de zgn. ‘op de plank avonden’ waarop leden materiaal kunnen huren en gaan surfen. Er zijn ervaren surfers aanwezig die, wanneer daar behoefte aan is, tips en tricks kunnen geven om de surf-skills te verbeteren. De ideale avond voor beginnende surfers om meer ervaring op te doen.

Op deze avonden is ook iedereen welkom die interesse heeft om lid te worden bij de WSU. We laten je graag de WSU zien en beantwoorden al je vragen.

April 2023

We zijn weer druk bezig met de voorbereidingen van het nieuwe surfseizoen. Dankzij de hulp van vele leden is de loods weer opgeruimd, de kleedruimtes en kantine schoongemaakt. De les-planken zijn weer klaargelegd voor het komende seizoen.

Dit jaar hebben we 2 nieuwe Fanatic Gecko’s aangeschaft. Deze planken zijn geschikt voor de surfers die het beginnersmateriaal ontgroeien en een eerste poging willen gaan doen om in plané te geraken.

Winterslaap

Vanaf november is de WSU in een soort winterslaap gegaan. Er worden geen lessen meer gegeven en de reguliere verhuur aan leden is gestopt.

Enkele stoere surfers trotseren de koude en genieten van de sterkere winden.

We verwachten we dat begin mei de watertemperatuur en de luchttemperatuur weer voldoende hoog zijn zodat er weer volop gesurft kan worden.

Op de plank avond

Sinds kort wordt op donderdagavond de ´op de plank avond´ georganiseerd. Op deze avonden kunnen leden onder begeleiding hun surfskills verbeteren. Zie ook Zelf surfen.

Februari 2021

De winter lijkt voorbij en langzaam aan begint de temperatuur op te lopen. Inmiddels zijn de eerste surfers al weer op het water gesignaleerd.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn alweer begonnen. Het materiaal wordt weer nagekeken, het gebouw opgeruimd en schoongemaakt en wordt er nagedacht over hoe we de de verhuur van het materiaal (door middel van de loodsdienst) kunnen verbeteren.

We kijken weer uit naar een mooi surf seizoen zonder al te veel beperkingen!

Augustus 2020

Het surfseizoen is inmiddels in volle gang. Bij de WSU zijn vrijwel dagelijks leden actief aan het varen. Het is een bijzonder mooi surfseizoen met goede temperaturen en, nog belangrijker, regelmatig goede wind.

Onze ervaren instructeurs zijn ook weer les aan het geven. Er bestaat veel belangstelling voor de lessen, waardoor de roosters al tot oktober vrijwel vol zitten .

Hieronder een sfeerimpressie van een van onze leden .

April 2020

In verband met het Corona virus wordt de geplande seizoensopening uitgesteld. We volgen de richtlijnen op de voet en zodra het mogelijk is gaat het seizoen van start. Het strandbad van de Maarseveenseplassen heeft aangegeven in elk geval tot 1 juni 2020 gesloten te zijn.

Ondertussen gaat de voorbereiding van het nieuwe seizoen gewoon door. De loods is afgelopen winter grondig opgeruimd en nu het weer beter is, wordt ook het dak gerepareerd.

Juni 2019

Op 24 juni werden weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Dankzij het mooie weer en goede leiding van de jury was het weer een succesvolle wedstrijd. Dit jaar bestond het deelnemersveld uit zowel gevorderden als beginnende surfers. Na een spannende strijd kwam Froukje de Jong als winnaar naar voren.

Mei 2019

Dank zij het mooie weer en goede wind kan er weer volop gesurft worden op de Maarseveenseplassen. Na een lange winter worden de planken weer tevoorschijn gehaald en de eerste rakken weer gevaren.

Het surfseizoen is weer begonnen !

November 2018 ‘winterslaap’

De vereniging is de komende periode in winterslaap. De verhuur van planken is voor de winterperiode gestaakt en er worden geen lessen gegeven. Komend voorjaar gaan we, zodra het surfweer is, weer vol van start. De start van het seizoen melden we op onze website.

Hoelang nog wachten?

Zeker als de zon schijnt en het ook nog waait begint het al te kriebelen.  Lekker op de plank staan en je laten voortbewegen door de wind.

Helaas zal er toch nog even gewacht moeten worden. Ook al heb je een pak aan, met een watertemperatuur van net boven de nul graden is het risico veel te groot.

Dus voorlopig nog niet het water op. Aan de kant wordt intussen hard gewerkt. De WSU DOET middagen zijn tot nu toe een succes. Vele klussen geklaard en de verblijfsruimte begint  er nu eindelijk op te lijken.

Heb je nog ideeën voor de verdere inrichting? Geef dat door aan het bestuur.

Februari  Voorbereidingen in volle gang

Hoewel er zelfs nog kans op ijs is zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen in volle gang. Activiteiten worden gepland, nieuwe leden melden zich reeds en ook de vraag om lessen is aan de orde. Toch zal men nog even geduld moeten hebben. Het water is nog behoorlijk koud (3 graden) en met de vorst zal dat voorlopig ook nog zo blijven. Maar wie weet. Een mooi voorjaar en er kan weer ‘veilig’ worden gesurft. Het bestuur zal aangeven wanneer de vereniging weer actief wordt.

De nieuwe aanwinsten voor dit seizoen

 

7 januari 2018   Nieuwjaarsborrel

Onder het genot van een hapje en drankje is op zondag 7 januari in ons clubhuis de Nieuwjaarsborrel gehouden. Een gezellige bijeenkomst, waar al weer voor het nieuwe seizoen plannen en afspraken zijn gemaakt.

November     ‘Winterslaap’

De vereniging is de komende periode in winterslaap. De verhuur van planken is voor de winterperiode gestaakt en er worden geen lessen gegeven. Komend voorjaar gaan we, zodra het surfweer is, weer vol van start. De start van het seizoen melden we op onze website.

15 oktober   Wedstrijd om de clubbokaal

Zondag 15 oktober  hebben wij het surfseizoen 2017 afgesloten met een wedstrijd om de clubbokaal. Na vele jaren (zeker door de verhuizingen en verbouwingen) is deze wedstrijd weer gehouden.  De belangstelling  (ook aan de kant) was groot. En het  leuke was dat zowel oudgedienden, doch ook zeer recente leden (enkele hadden net de cursus gevolgd) meededen. In 4 manches is er hard gestreden om de bokaal.

Na het nodige rekenwerk werd onder het genot van een hapje en een drankje de plaatsen bekend gemaakt. Winnaar van de ‘eerste’ clubbokaal is Marcel Kossen geworden.

3 september   Surfclinics

Zondag 3 september hebben vele leden een aantal surfclinics gevolgd. Voor de net beginners was er een herhalingsclinic van de meest gebruikelijke technieken. De wat meer gevorderden gingen zich bekwamen in het nog sneller overstag gaan en gijpen. Ook werd aandacht besteed aan het  koersvaren in combinatie met het ronden van boeien. Het geheel werd afgesloten met enkele wedstrijdjes, waardoor het geoefende direct in de praktijk kon worden gebracht. Al met al een geslaagd evenement, dat zeker in het nieuwe seizoen een vervolg krijgt.

1 juli   Viering 40-jarig bestaan

Hoewel de vereniging in feite al iets langer bestaat werd op deze dag het jubileum gevierd. Eerder zat de vereniging vol op in verhuizing en verbouwing.

Het is een schitterende dag geworden, waarbij de dank uitgaat naar de jubileumcommissie, Gerdine Blaauwendraad, Irma Evenhuis, Tom de Weert en alle anderen, die hebben meegewerkt. De belangstelling voor het jubileum was groot. Leden van het eerste uur, de leden van verdienste Johan Kossen en Bert Luikinga met echtgenotes , de onlangs lid geworden leden en belangstellenden waren aanwezig. Het was een mooi programma, surfen, kanoen en nieuwe materialen uit proberen. En dat alles vergezeld met lekkere hapjes en een rijkelijke BBQ. Het kon niet op. Op naar de volgende viering.

21 mei   Opstartdag

Door het wat mindere weer is iets later dan gepland de opstartdag gehouden. Velen hebben er gebruik van gemaakt om weer even onder begeleiding van de WSU-instructeurs de technieken door te nemen. Zeker voor diegenen, die vorig seizoen  de cursus hebben gevolgd een prima maniet om weer te gaan surfen.

23 april  Jaarvergadering

Zondag 23 april hebben we het seizoen geopend met de jaarvergadering, gevolgd door de ook al weer traditionele BBQ. Op de jaarvergadering werden de gebruikelijk zaken afgehandeld. Aandachtspunt was aanvullingen in het bestuur. De secretaris is gestopt en de penningmeester had te kennen gegeven ook te willen stoppen. En dan zou alleen de voorzitter overblijven. Geen gewenste situatie. Verder was er nog veel te bespreken over de klussen, die  moeten gebeuren in het kader van de voortgang van de verbouwing. Maar het moet ook het jaar worden waarbij het lekker surfen op de voorgrond staat. Tijdens de goed verzorgde BBQ werden de eerste afspraken gemaakt.

Lustrum Event!

Op 1 juli vieren we ons lustrum tijdens een groot jubileumfeest! We beginnen rond 15:00 en het is afgelopen rond 21:00. Er wordt van alles georganiseerd. Zo zullen er surf en kano clinics zijn, kan je nieuwe materialen bewonderen en is er ’s avonds een BBQ. Voor de clinics en de BBQ moet je je wel even aanmelden via wsu40jaar@gmail.com. De kosten voor de BBQ zijn €10, pp.

Lustrum folder

 

 

Nieuw seizoen in aantocht

Nu het ijs en de sneeuw weer aan het verdwijnen zijn ontwaakt de WSU weer uit de schijnbare winterslaap. Schijnbaar, aangezien er in de wintermaanden nog hard is gewerkt aan het onderkomen. De afbouw gaat de goede kant op en bij de opening van het badseizoen zal het onderkomen, zeker aan de buitenkant, grotendeels klaar zijn. En schijnbaar, daar enkele enthousiastelingen ook nog gewoon doorgesurft hebben in de wintermaanden. Zelfs met windkracht 8. En dat levert dan een schitterend beeld op. Hoezo, rustig vaarwater!

Ondertussen is ook het bestuur weer de nodige voorbereidingen aan het treffen voor het nieuwe seizoen. En … een jubileumcommissie is hard bezig om een leuk programma samen te stellen voor het 40-jarig jubileum De viering gaat er eindelijk komen.

De eerste activiteit, de nieuwjaarsborrel, is al weer achter de rug. De aanwezigen hebben op het nieuwe seizoen geproost en verlangen om zo snel mogelijk op de plank te staan.

Kortom het belooft een goed jaar te worden, zeker als de weersomstandigheden ons gunstig gezind zijn.

wsu-foto-kabil-1

Einde surfseizoen

Zondag 30 oktober j.l . hebben wij het surfseizoen 2016 afgesloten met een ledenvergadering en een BBQ. Buiten was het fris, maar in onze nieuwe kantine was het behaaglijk warm.

De vereniging is de komende periode in winterslaap. De verhuur van planken is voor de winterperiode gestaakt en er worden geen lessen gegeven. Komend voorjaar gaan we, zodra het surfweer is, weer vol van start. De start van het seizoen melden we op onze website.

Voorafgaand aan de BBQ hebben we in een ledenvergadering plannen gemaakt voor het komend seizoen. Na twee seizoenen verhuizen en verbouwen, gaan we het komend seizoen weer vol voor surfactiviteiten!

Aanmelden als lid kan altijd, ook tijdens de winterstop.

 

Steiger weer in gebruik

Afgelopen week is onze steiger weer aan zijn palen verankerd. Er kan nu weer worden weggevaren en aangelegd aan de steiger. Ook voor de lessen is het nu weer mogelijk om de hele plas te overzien en de cursisten beter te begeleiden. Met een mooie wind was het dit weekend weer prima surfweer. Naast starters maakten ook veel cursisten die lange tijd niet op de surfplank gestaan hebben, gebruik van de ervaren instructeurs van WSU. Een paar uur les en bijna iedereen is voldoende vaardig om zelf te surfen.

Ons onderkomen vordert gestaag. Niet alleen de buitenkant ziet er steeds mooier uit, ook de loods met clubplanken is weer overzichtelijk en opgeruimd. Het is daardoor weer volop mogelijk om een surfplank te huren. Komende periode worden de boxen voor leden met een plan tot 1 meter breed afgebouwd en dan is er ook weer ruimte om een kluisje voor een eigen surfplank te huren. Kortom, volop surfactiviteiten op de Maarsseveenseplas.

 

Open dag watersportverenigingen

Zondag 12 juni was er een open dag van de watersportverenigingen die aan Maarsseveense Plassen zijn gevestigd. Er waren kano’s en surfplanken op het water en duikers onder water. Helaas zat het weer niet erg mee: onweer gevolgd door windstilte en zo af en toe een regenbui. Het mocht de pret niet drukken. Een drone maakte een mooi overzicht van alle drukte, terwijl onze voorzitter door RTV SV aan een interview werd onderworpen (zie: Website RTV Stichtse Vecht)

Surfseizoen 2016 geopend

Zondag 8 april is het surfseizoen weer geopend. Op deze stralende zondag hebben veel van onze leden het winterstof weer van hun plank gespoeld. Ook waren er weer veel beginners die les kregen op een clubplank. Omdat er ook veel bezoekers voor het strandbad waren, was het gezellig druk. Onze leden kunnen weer als van ouds hun surfspullen in de eigen kluisjes opbergen.

Na een tijd verbouwen en klussen, was weer tijd om lekker op de surfplank van het mooie weer te genieten.

Jaarvergadering en BBQ

Zondag 17 april hebben we het seizoen geopend met de jaarvergadering, gevolgd door een BBQ. Op de jaarvergadering werden enkele ’trouwe leden’ verrast met een clubhanddoek. Ben Tieland gaf na negen jaar voorzitterschap de hamer door aan Olaf van Kimmenaede en Jeroen Oehler nam het secretariaat over van Lotte van der Steen. Verder was er veel te bespreken over de voortgang van de verbouwing, die overigens volledig op schema ligt.

Om het het clubgebouw onofficieel in te wijden, deden de aanwezige leden zich te goed aan de goed verzorgde BBQ. Nu het badseizoen op 24 april weer van start gaat, kan er weer volop gesurft worden.

Volop activiteit rond verbouwing

Tijdens de winterstop is door de leden van de WSU hard gewerkt om de loods en kluisjes weer in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. De surfplanken van de club zijn inmiddels in de nieuwe loods ondergebracht en de planken van de leden liggen weer in hun eigen kluisje. Er zijn nog een paar kluisjes te huur.

Inmiddels is er flink voortgang gemaakt in het verbouwen van een van oude toiletgebouwtjes tot instructielokaal . Ook in het andere toiletgebouw is al flink werk verzet om kleedruimtes en douchegelegenheid te maken. Met veel inzet van de leden wordt alles op alles gezet om komend seizoen weer over een goed functionerend clubgebouw te kunnen beschikken. Samenwerking met GEJO Duikteam, die vanuit ons gebouw wil gaan duiken, maakt dat we nog meer handen hebben om de verbouwing rond te zetten.

Op 24 april gaat het surfseizoen weer van start!

De toekomst van de WSU is veilig gesteld

Na wat onzekere jaren over onze toekomst is dat voor de komende jaren verzekerd. Er ligt een nieuw contract wat ons weer jaren aan de Plas verbindt.

Deze mededeling kon op de onlangs gehouden zeer geanimeerde Nieuwjaarsborrel door het bestuur worden bekend gemaakt. Zeker ook gezien het prachtige nieuwe onderkomen, waarvan de bouw behoorlijk vordert, kunnen wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. En met een beetje geluk kunnen wij, afhankelijk van het weer, over enkele maanden al weer op de plank staan.

WSU gedeeltelijk in winterslaap

Hoewel er zelfs nog vragen komen voor lessen en enkele dapperen nog op de plank staan kan je stellen dat momenteel de WSU in winterslaap is voor wat betreft het surfen.

Dat geldt zeker niet voor de bouwwerkzaamheden. Iedere week wordt er door de leden nog vol op gebouwd. De boxen zijn weer in gebruik en naar verwachting zal eind dit jaar de grote loods klaar zijn.

Op de foto’s is goed te zien welke vorderingen er zijn gemaakt. Volgens de planning zullen in de komende maanden ook de toiletblokken worden aangepakt. En dat betekent dat wij bij de start van het nieuwe seizoen (en wie weet is dat al half april) weer optimaal kunnen gaan draaien.

Graag tot ziens op de Plas.

Er wordt weer volop gesurft!

De herbouw van ons nieuwe onderkomen vordert gestaag. Inmiddels zijn de 50 boxen voor ledenplanken weer waterdicht. Er zijn nog enkele boxen vrij!

Nu de verbouwing vordert is er ook weer tijd om lekker te surfen. Afgelopen zondag werd daar, bij een matige wind, weer goed gebruik van gemaakt. Ook wordt er weer les gegeven aan ‘beginners’ en ‘opnieuw beginners’. En wie na een paar lessen de slag te pakken heeft, kan op een huurplank zelf verder oefenen.

Na het weekend van 12 en 13 september sluit het strandbad. Maar als het een beetje weer is, dan is de loods in de weekenden tot ver in oktober open. Voor lessen of het huren van een plank is het wel nodig om vooraf even contact op te nemen.

Verbouwing gaat volgens planning

Zoals vorige keer aangegeven zijn de eerste 25 boxen gebruiksklaar. Vele leden kunnen weer surfen. Met verve is nu de start gemaakt voor de bouw van de tweede 25 boxen, waardoor een aantal andere leden ook hun plank in de boxen kunnen herbergen en er nog plaats is voor enkele ‘nieuwe’ planken. Maar veel plaatsen zijn er niet over, dus heb je interesse neem snel contact op.

Surflessen gaan van start

In juli zullen de surflessen weer van start gaan. De watertemperatuur gaat de goede kant op. En in combinatie met de stijgende boventemperatuur is het verantwoord te beginnen.

Voor verdere informatie zie Lessen.

Herbouw voortvarend van start

Dit weekend is er flinke voortgang gemaakt met het herplaatsen van de eerste 25 kluisjes voor de surfplanken van onze leden. Het opbouwen van de kluisjes is een precies werkje, want de deurtjes moeten weer goed sluiten en de planken moeten op soepel lopende rolletjes naar binnen glijden. Zondagmiddag was het werk zover gereed dat de eerste planken weer op hun plek lagen. Daarmee kunnen de leden weer bij hun surfspullen.

Vandaag zijn de balken die het dak moeten dragen al in de verf gezet. Komende dagen wordt het dak geplaatst zodat de boxen weer wind- en waterdicht zijn.

Ook worden onze steigers, die nu nog aan de landtong liggen, komende dagen overgevaren. Als die op hun nieuwe plek liggen dan kunnen we weer het water op. Vanaf dat moment zullen ook de surflessen weer van start gaan. De startdatum voor de lessen zullen we zo snel mogelijk op deze site publiceren

.

VENUS bv (sloopwerken) ondersteunt de WSU

Door contacten van de voorzitter van de duikvereniging met de eigenaar van VENUS bv heeft dit bedrijf gratis een container geplaatst, waarin wij onze overbodige bouw- en surfmaterialen konden deponeren.

Aangezien wij iedere euro bij de herbouw van ons onderkomen kunnen gebruiken is dit voor ons een prachtige geste van VENUS bv.

Onze hartelijke dank.

Verhuizing vordert gestaag

Afgelopen week is er druk gewerkt om de verhuizing op tijd rond te krijgen. Niet alleen in het weekend, maar ook afgelopen week is door de leden een berg werk verzet. Afgelopen zaterdag zijn de laatste surfplanken van de landtong verhuisd naar het nieuwe onderkomen. Daar werden ondertussen de kluisjes voor de surfplanken van de leden weer in elkaar gezet. Door de harde wind heeft het opbouwen enige vertraging opgelopen, maar de contouren waren aan het eind van de dag duidelijk zichtbaar.

Op de landtong werd zaterdagmiddag de laatste spant neergehaald. Zondag is het laatste materiaal verhuisd zodat de landtong maandag opgeleverd kan worden. Het was een race tegen de klok, maar de door de inzet van velen is de deadline gehaald. Vanaf nu gaan we weer bouwen een nieuw onderkomen en zoals onze voorzitter Ben Tieland zondagavond mailde: ‘dat zal in de toekomst schitterend worden en toch ook weer op een mooie plek’.

V_20150530_7 V_20150530_6 V_20150530_5 V_20150530_4 V_20150530_3 V_20150530_2 V_20150530_1

Verhuizing van start

Op 14 mei hebben we de sleutels van de toiletgebouwen naast de ingang aan de noordzijde gekregen. Er moet de komende tijd nog veel gebeuren om van de gebouwtjes een praktisch en gezellig onderkomen te maken.

Afgelopen vrijdag zijn een aantal leden, onder de bezielende leiding van Rob, begonnen met het opruimen van het terrein van onze oude stek op de landtong. Zaterdag hebben we met een man of tien in een paar uur tijd een grote hoeveelheid materiaal overgebracht en opgeborgen op de nieuwe locatie.

In de komende periode gaan we van start met het aanbouwen van de berging voor de planken van de leden. Zodra die gereed is, gaan we de ledenplanken verhuizen en het laatste deel van de berging op de landtong afbreken.

In de maand mei zullen we nog wel even moeten ‘kamperen’, maar als het een beetje meezit moet er medio juni toch wel weer gesurft kunnen worden. Je zal ons de komende tijd steeds meer aantreffen op de nieuwe locatie.

Wie belangstelling heeft om (weer) eens te surfen moet maar eens komen kijken op onze nieuwe stek direct naast de ingang van het strandbad aan de Westbroekseweg.

verhuizen 20150516_3 verhuizen 20150516_2

Nog geen surflessen

Hoewel er al weer redelijke belangstelling is voor het volgen van de surfcursus kunnen wij helaas nog niet starten.

De watertemperatuur is nog veel te laag en in combinatie met de boventemperatuur is het niet verantwoord om nu al te beginnen.

Hopelijk kan er eind mei/begin juni gestart worden.

Wil je een cursus volgen dan kan je natuurlijk al wel een mail sturen naar Rob Postma (rw.postma@hetnet.nl) met daarin enkele data wanneer jij zou kunnen. Dan kunnen wij je alvast inplannen. Gelet op de belangstelling zal het gauw vol zitten. Dus wees er snel bij.

De cursus kan doordeweeks of in het weekend gedaan worden. En kan in de morgen starten om 10.15 uur of in de middag om 13.30 uur.

Opening seizoen Maarsseveense Plassen 19 april

Op 19 april is het badseizoen op de Maarsseveenseplas officieel geopend. Met een dweilorkest en een handvol helden die in het koude water een ‘nieuwjaarsduik’ namen, was het nieuwe badseizoen een feit.

Rond het verenigingsgebouw van de WSU was het rustig. Niet alleen omdat het vrijwel windstil was, maar omdat alles in gereedheid wordt gebracht voor de oversteek naar de oostkant van het bad. Met ingang van het badseizoen 2015 zal WSU haar activiteiten voorzetten naast de ingang aan de Westbroekse Binnenweg.

De kluisjes voor de planken van de clubleden zijn al ontmanteld, de berging voor het clubmateriaal volgt zodra het huurcontract voor de nieuwe locatie is ondertekend. Naar verwachting worden vanaf eind april alle materialen verhuisd en wordt gestart met het opbouwen van een nieuw onderkomen in en tussen de toiletblokken naast de oost entree.

WSU 04-03 WSU 04-02 WSU 04-01

Informatie Crowdfunding Actie

Sinds vandaag staat de informatie over de crowdfunding actie voor het inzamelen van geld voor het dak van het nieuwe clubhuis online. We zullen hier ook de actuele stand van zaken bij gaan houden.

Je kunt de pagina delen met vrienden, kennissen, familie etcetera om zo meer mensen enthousiast te maken voor de actie. Hiertoe kun je de knoppen op de pagina gebruiken, of deel deze url: https://windsurfingutrecht.wordpress.com/help-de-wsu-onderdak/

Mailinglijst actief

Vanaf deze week is er een mailinglijst / discussiegroep voor alle WSU-leden.

Door lid te worden van deze groep kunt u berichten naar alle leden sturen, en berichten ontvangen van andere leden. Bijvoorbeeld voor het delen van interessante informatie, of om afspraken te maken om samen te gaan surfen op de Plas.

Lidmaatschap van de groep moet worden toegestaan door de beheerder van de groep, dus alles wat in de groep gedeeld wordt, blijft binnen de WSU. U kunt ten allen tijde lid worden of uw lidmaatschap opzeggen.

Verslag Activiteit 18 mei 2014

Zondag 18 mei vond de eerste activiteit van dit seizoen plaats. Met matige wind, maar op een zonovergoten plas, de eerste wedstrijd van dit jaar.

Beginners en gevorderden waren in koppels opgedeeld, en moesten proberen gezamenlijk zo snel mogelijk het parcours rond de boeien af te leggen.

Tussen de bedrijven door was er appeltaart en frisdrank voor de aanwezigen. Een mooie aftrap van een nieuw surfseizoen met veel jeugd op het water.

 

Rob Postma gedecoreerd voor zijn inzet voor de WSU

Uitreiking1Op 25 april 2014 is Rob Postma, secretaris/ penningenmeester van de WSU gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding. Zijn inzet om de windsurfsport voor een breed publiek laagdrempelig toegankelijk te maken, was
aanleiding om hem in het zonnetje te zetten. Na toegesproken te zijn, ontving Rob uit handen van burgemeester Jan van Zanen zijn onderscheiding.

Een samenvatting de toespraak van de burgemeester:

De heer R.W. Postma (65) – Lid in de Orde van Oranje-Nassau

“De heer Postma was halverwege de jaren zeventig een van de pioniers van de windsurfsport in Nederland. Sinds 1981 zet hij zich in voor de vereniging Wind Surfing Utrecht (WSU). Hij begon als penningmeester (en dat is hij nog steeds) en organiseert daarnaast veel activiteiten voor de club. Vanaf 2010 verleent hij hand- en spandiensten door het secretariaat voor zijn rekening te nemen als het bestuur niet op volle sterkte is. In 1994 werd hij lid van de wedstrijdcommissie en verricht in dat kader vele werkzaamheden zodat de wedstrijden vlekkeloos kunnen verlopen. Ten slotte coördineerde de heer Postma de verhuizing van de vereniging (2009).”Uitreiking2

18 april 2014: opening Maarsseveense Plassen

Na een lange winter is het dan eindelijk zover: op 18 april opent de Maarsseveense Plassen haar deuren!

In het voorseizoen zal er nog niet altijd iemand aanwezig zijn op de club, dus neem even contact op om te controleren of er iemand aanwezig zal zijn.